Monthly Shaarli

All links of one month in a single page.

November, 2020

Easy Web Extract - Download best web scraper for free

Web Data Extractor a powerful web scraper, website extractor, web content extractor. Best for web clone, web to database, web data copy

Squoosh - compress images

Compress and compare images with different codecs, right in your browser. Най-добрият инструмент за онлайн компресия на изображения

pexels.com - free Pics

Един от сайтовете за безплатни изображения с най-голяма библиотека

Грипен срещу F-16
thumbnail

Хората, които ме познават, знаят че от малък съм запален по авиацията и най-вече бойната. Имаше период в юношеството ми, когато бях решил, че ще ставам пилот на изтребител. Е, както и да е, това си бяха мечти но манията по авиацията си остана и с интерес следя, какво се случва по света и от време на време у нас. А у нас интересното е, че правителството отпусна едни големи и немислими пари за покупка на F-16 блок 70 или още известен като Viper. Аз като човек, който е доста аполитичен и без никакви пристрастия бих казал, че това беше по-лошия избор за България и сделката си беше напълно корупционна и взета само от политически пристрастия и лобизъм. Натиска от страна на американците беше груб и грозен, но както и да е. Тук искам да отбележа само няколко факта, защо Грипен беше по-добрия изтребител за БЪлгария.
Ето няколко сериозни довода от мен в подкрепа на Грипен:

  • За същатата сума шведската оферта беше за 10 самолети.
  • За същата сума въоръжението щеше да е доста по сериозно, в момента получихме почти НИЩО.
  • Грипен е доста по непретенциозен и можеше да оперира от настоящите ни писти, също така може да каца и излита от магистрали. Имам предвид нормални магистрали, не като бойковите творения. За ф16 ще трябва да се налеят още няколко десетки милиона за модернизация на пистите.
  • Голям плюс беше, че шведите обещаваха реален офсет, така едни пари щяха да останат и да се въртят у нас. Сега за едно развито болтче ще ги пращаме в Турция най вероятно.
  • Щяхме да придобием самолет, който тепърва ще бъде развиван и усъвършенстван, докато за ф16 това е краят. Той всъщност края му отдавна е факт, но американжите знаят, как да продадат и мъртъв кон.
    И те така.
Greenland / Гренландия: Последно убежище (2020) - Official Trailer
thumbnail

A family fights for survival as a planet-killing comet races to Earth. John Garrity (Gerard Butler), his estranged wife Allison (Morena Baccarin), and young son Nathan make a perilous journey to their only hope for sanctuary. Amid terrifying news accounts of cities around the world being leveled by the comet's fragments, the Garrity's experience the best and worst in humanity while they battle the increasing panic and lawlessness surrounding them. As the countdown to global apocalypse approaches zero, their incredible trek culminates in a desperate and last-minute flight to a possible safe haven.

Този филм трябва да се гледа
Гренландия е нещо като Австралия по средата между остров и континент. Населен е слабо, предимно от бивши ескимоси, които сега се занимават с риболовна промишленост и то по крайбрежието. Слабо изследвана земя, открита от датските викинги, както и Исландия, но за разлика от нея без постоянни заселения. Доколкото знам през лятото там има лишеи и трева, която прави всичко зелено и затова е наречена "зелената земя", но дали има северни елени не знам. Викингите не я заселват, защото разстоянието е голямо и мореплаването тогава е било много опасно.
Не знам как са избрали точно там да бягат при апокалипсис, при условие, че самото пътуване си е повече от приключение ако нищо не работи.

Ivan Shopov & Avigeya - Chichovite Konye (official audio) - YouTube
thumbnail

The Kanatitsa album is now available on 180gr vinyl and CD from: http://www.shop.ivanshopov.com Digital: Bandcamp ➪ http://etheraudiorecords.bandcamp.com iTu...

Apology - YouTube
thumbnail

Provided to YouTube by The Orchard Enterprises Apology · Fiddler's Green Acoustic Pub Crawl ℗ 2012 Deaf Shepherd Recordings Released on: 2012-09-21

freegaia.net новото място за полезни букмаркове

Добре дошли в http://freegaia.net/

Тук ще публикувам важни за мен букмаркове или просто полезна информация за лична или споделена информация.

Всеки ден браузващите в Интернет "прелистват" стотици страници информация, но много от нея е само информационна, а много често и безполезна. А когато решите, че нещо е важно и искате винаги да ви бъде под-ръка на помощ идва freegaia.net.

Платформата притежава търсачка, така че когато обема информация нарасне, винаги може да откриете, това което ви трябва. Доста полезни са и таговете, чрез които може да се категоризират новините, сайтовете и другите ресурси.

Надявам се, че този сайт ще бъде полезен за всички ❤️ защото тук ще запазвам само ценна информация! Е може би не като Александрийската библиотека, но поне нещо полезно за модерния човек.

Приятно ползване